Reimagining Campus

The Link Project is a transformation of physical space providing dynamic and rich experiences for all people who live or work on campus or visit The Hill.

The Link


The Link is the prominent project of the campaign impacting the William Jewell experience from the moment of arrival on campus.

The Link Project is a necessary $20 million capital improvement incorporating five main elements:

  • Ascent Road: A new entrance road and access improvements
  • The Grove: A tree-lined walkway and campus arrival point
  • The Link: A multi-purpose building featuring academic studio and classrooms, fitness, athletic and social spaces
  • Hillside Terraces and Kemper Art Walk: Outdoor spaces for recreation, conversation and culture
  • Amphitheater Stadium: Stadium seating set into the hillside

 

“We are grateful for the academic rigor we experienced at Jewell and the opportunities it provided us. The richness of the student journey, both learning and living, is the foundation for one’s success in college. The In Pursuit campaign allows the College to transform physical spaces into dynamic and rich experiences for students, alumni, faculty, and staff, and for visitors to The Hill. As alumni and donors, we are thrilled to serve as honorary co-chairs for The Link Project to help carry out Jewell’s vision of providing a space where students can connect with each other, and their individual health and wellness. We hope you will join us!”

Wanda and Dan O'Dell

Take a virtual tour of The Link

Site Features

Current and prospective students, faculty, staff, alumni and visitors will benefit from the project’s five main elements:

  • Ascent Road

    This will be a new entrance road beginning at Mill Street and the Terry Barnes Memorial Fountain. The road will curve up the hill east of the White Science Center and ends at The Grove, a tree-lined walkway that connects the Pryor Learning Commons with the new Link Building. Other access improvements will encourage bicycle and pedestrian access within and connecting to The Link Project.

    Toggle Accordion
  • The Grove

    A tree-lined walkway and campus arrival point provides a beautiful and strong first and lasting impression of campus for prospective students, their families and the community. Among the trees will be a campus way-finding directory and benches.

    Toggle Accordion
  • The Link Building

    The centerpiece of the project, the 56,000 square-foot-building will be a state-of-the-art multipurpose facility for health and wellness, fitness, athletics, academic studio and classrooms and social space. The north facing glass facade will provide ample natural light to the grand social stairway, the third-floor dance and event studio, and classrooms, as well as a strong visual connection with the Hillside Terraces. Each floor of the Link will have direct access to the Hillside Terraces. The third-floor rooftop terrace will have excellent unobstructed views of the Amphitheater Stadium and playing field.

    The Link’s second floor will include fitness and workout rooms and the first floor includes a sports medicine facility and locker rooms for the football, basketball and volleyball teams.

    The Link’s performance arena will include basketball and volleyball courts for practice and competition and a second-floor walking and running track. Bleachers on all sides of the gym floor will give flexibility for game-day spectators as well as campus-wide functions, including matriculation and graduation ceremonies.  

    Toggle Accordion
  • Hillside Terraces and Kemper Art Walk

    Where currently there is a barren, unused hillside, there will become a series of four large, flattened terrace spaces for outdoor gatherings or classes, a sculpture garden (part of the Kemper Art Walk), walking and bike path, and recreation spaces for reading, conversation, Frisbee, croquet, bocce, etc. 

    Toggle Accordion
  • Amphitheater Stadium

    This element will replace the antiquated stadium and will fit seamlessly into the east end of the Hillside Terraces. The gulch will be filled, providing level access to the amphitheater seating from both the Link and lower Hillside Terrace. There will be unobstructed views of the field from both The Link Building rooftop terrace and from the Hillside Terraces.

    Toggle Accordion